Visie

BertDrenthFoto kopie - versie 2CANHR  is een onderdeel van LDD Holding BV en werkt op ondernemende wijze op het snijvlak van fit en misfit tussen mensen, organisaties en arbeidsmarkt.

CANHR  focused op:

  • Optimalisatie & Change Management (vaak icm HR IT)
  • Coaching & Outplacement

CANHR, where human is capital. Human Resources kan en moet het verschil maken. Immers mensen maken het verschil. Ruimte en buiten de paden durven gaan, brengt ontwikkeling en vernieuwing. Control is nodig, maar de uitdaging zit in mensen toegevoegde waarde te laten realiseren op het bedrijfsresultaat. Of dit nu projecten zijn of interim opdrachten, beide doen we met passie. Verbinden en alignement zijn kernwoorden.

Het resultaat telt.

Optimalisatie kan op verschillende wijzen. Verschillende rollen komen voor : Projectmanager, Voorzitter van de Stuurgroep, Pakket selectie & Implementatie  etc, De doos is 1, gebruiken is 2. Voor ons zijn methodes de kapstokken naar verandering of verbetering. Of dit nu LEAN, SCIO of Project Management heet. Wij hebben de vaardigheid om de kapstok te kiezen die past bij de organisatie en de specifieke situatie. Vergelijk het met dezelfde taal spreken. Wij willen zelf met de laarzen in de modder staan. Aandacht voor wat , maar vooral hoe. Derhalve zijn plannen en werkwijzen meer tools & hulpmiddelen om het doel te bereiken. Soms is dit ITIL, soms Prince, maar vaak ook gewoon topdown duidelijk zijn vanuit een visie. Waardoor mensen begrijpen waar de stip op de horizon staat. Soms doen we een gekaderd project, bijvoorbeeld de aanschaf van een HR pay-roll systeem, soms een Change Management Programma, of…. een Management Development Programma waarbij 75 managers in een modulair programma werken aan de zachte kant van het leidinggeven. U begrijpt dat dan wij zeggen… dit is de echte harde kant van het ondernemen.

Coaching & Outplacement. Wij willen een effectieve en op maat gesneden support geven aan het vervolg van uw carrière pad wanneer de vraag of de behoefte zich voordoet. Key hierbij is uw praktijk, uw netwerk en dat van ons. Uiteraard op basis van de gekende technieken die horen bij verwerking & loslaten, kunnen en willen, uw aanbod en de vraagzijde van de arbeidsmarkt. Dus ook marktanalyse, toepassing en PLanDoActEvaluate acties. Ruim 90 % van onze kandidaten vinden een nieuwe positie via het netwerk! Daar zit het echte verschil. Leeftijd is kracht, ondanks de vaak gehoorde klachten over niet gezien worden. Zie het als een reis in de toekomst waarbij we een reisdoel vaststellen, reisgenoten spreken en de route bepalen, ook tijdens de reis. Laat het toe en neem tijd ! Dit doen we zowel individueel, maar ook in projectvorm bij bijvoorbeeld reorganisaties. Voor alles!!! NETWERKEN!!!! En bedenk, de geest is alles……wat we denken………dat zijn we!